www.utilajepvc.com

Tehnologia fabricarii elementelor de tamplarie PVC, debitarea si armarea cercevelelor, lipirea si debavurarea cercevelelor, masurare.

Tamplaria P.V.C foloseste doua tipuri de garnituri, pentru etansarea tocului pe cercevea (garnitura de bataie) si pentru etansarea geamului termoizolant (garnitura de geam)..


wizard romania
 

extruder plastic

Tehnologia fabricarii elementelor de tamplarie PV. Montarea garniturilor

Montarea garniturilor

Utilaje tamplarie pvc Montarea garniturilorTamplaria P.V.C foloseste doua tipuri de garnituri, pentru etansarea tocului pe cercevea (garnitura de bataie) si pentru etansarea geamului termoizolant (garnitura de geam). Acestea se monteaza manual in canalul pentru garnitura in prealabil curatat de bavuri in zona sudurii. Sistemele cu etansare pe trei garnituri mai folosesc si o garnitura de bataie intermediara care asigura o etansare suplimentara. Garnitura se monteaza incepand cu mijlocul laturii superioare a ramei si se incheie tot acolo. Nu se monteaza garnitura din bucati ci se urmareste obtinerea unui fir continuu. In anumite cazuri, garnitura de geam se cresteaza la colturi pentru un mai bun contact cu geamul in acel loc.
In cazul utilizarii profilelor cu garnitura gata montata, termosudabila, in aceasta etapa se face doar verificarea garniturii.
Garniturile de etansare
Garniturile de etansare utilizate in constructia tamplariei pvc sunt executate dintr-un material speciale care le confera proprietati deosebite:
rezistenta la intemperii durata de viata indelungata elasticitate durabila in zona -30° +100° C rezistenta foarte mare la agenti chimici agresivi daca este cazul sunt usor de inlocuit
Doua randuri de garnituri se monteaza pe suprafata de inchidere a ferestrei la interiorul profilului.
O buna etansare la imbinarea geamului termopan se obtine prin utilizarea unei garnituri avand un profil adaptat. Profilul din PVC de fixare a geamului termopan este executat cu o garnitura de etansare obtinuta prin extrudare care asigura concomitent fixarea si etansarea.
Pe suprafata de inchidere a ferestrei se monteaza doua garnituri de o elasticitate marita, una spre exterior iar cealalta spre interiorul profilului. Acestea se comprima la inchiderea ferestrei asigurand prin deformare etanseitatea imbinarii.
La deschiderea ferestrei, presiunea pe garnituri cedeaza, acestea recapatandu-si forma initiala.
Rigidizorii
Toate profilele utilizate in constructia tamplariei sunt rigidizate cu profile laminate din otel zincat introduse in camera centrala a sectiunii. Profilele de rigidizare au sectiunea adaptata camerei principale a profilului din PVC.
Prinderea rezistenta a profilelor din otel in profilele din PVC se executa cu suruburi autofiletante.
Aceasta rigidizare confera:
o rigiditate mare la temperaturi inalte evitarea completa a posibilitatii torsionarii profilelor
o fixare mai buna a feroneriei si a montajului deoarece suruburile de fixare sunt prinse in rigidizor

 

 

 

 

 

 

Valid XHTML 1.0 Transitional

Valid CSS!

Flikr DeliciosLinkedinYoutube

Designed by M&C